25 oktober 2015 10:30

Scheidsrechter

Ad Schouten

Op een zonnige herfstdag heeft WHV 4 zijn derde thuisoverwinning  behaald, ditmaal tegen FC De Rakt.  Mede door het uitlenen van Robby en Edwin aan WHV 5 hadden we op deze inhaalzondag wat aanvullingen nodig van het tweede elftal. Deze versterking bestond uit Jeffrey, Luuk, Bram en Ferens.

Het uur extra slaap had Bram goed gedaan. Het eerste kwartier strafte hij slordig verdedigen van FC De Rakt keihard af. Koelbloedig passeerde hij eerst de keeper in de rechterhoek en later via een diagonaal schot in de verre hoek. Dat betekende een 2-0 voorsprong na 15 minuten. Het jeugdige team van FC De Rakt kwam daarna beter in de wedstrijd en WHV 4 werd teruggedrukt. Na een goede individuele actie maakte één van de aanvallers van De Rakt de aansluitingstreffer. Enkele minuten voor rust was het weer gelijk door een intikker na een assist van dezelfde speler: 2-2. Door een slimme vrije trap van Ron, een mooie boogbal over de keeper, gingen we toch pauzeren met een 3-2 voorsprong.

In de rust vonden er twee wijzigingen plaats, Frank viel in voor Jeffrey en Ferens voor Mike. FC De Rakt had ook enkele positionele veranderingen doorgevoerd, maar deze pakten niet goed uit. De gasten waren veel minder dreigend dan in de eerste helft en gelegenheidsdoelman Bart Hoezen werd het geen moment meer echt lastig gemaakt. Al snel werd het 4-2 door Frank die een handje geholpen werd door de verdedigers van FC De Rakt en in de slotfase maakte hij er ook 5-2 van uit een pass van Bram. In de slotfase liepen de gemoederen bij de gasten nog op. Eerst kreeg een speler rood voor natrappen en een ander voor commentaar op c.q. uitschelden van de scheidsrechter.

Volgende week opnieuw een vrije zondag vanwege een baaldag van onze zijde. De volgende wedstrijd is 8 november thuis tegen HVCH.