Mannen zondag, 4, 6e klasse 48

18 oktober 2015 10:30

Scheidsrechter

Peter van der Heijden

Op sportpark De Hoef stond zondag 18 oktober de burenstrijd met Avesteyn op het programma. Ondanks de ruime selectie telde het wedstrijdformulier van WHV toch maar 13 spelers. Na 2 vrije zondagen door baaldagen van de tegenstander waren we het wedstrijdritme enigszins kwijt en dat bleek ook wel na het eerste fluitsignaal.

De gasten uit Dinther begonnen direct fel aan de wedstrijd en dat resulteerde in een vroege voorsprong. Na slordig balverlies op het middenveld van WHV stuurde Roel van Schaijk Rob Jacobs diep en hij wist wel raad met deze buitenkans: 0-1. We herpakten ons vrij snel en zo ontstond er een gelijk opgaande strijd met mogelijkheden aan beide zijden. WHV had de betere kansen en ging dat effectief mee om. In korte tijd werd de achterstand omgebogen tot een voorsprong. Eerst viel de bal uit een vrije trap van John Lunenburg voor de voeten van Ron en die schoot beheerst binnen. Niet veel later kreeg Twan de bal in de zestien, verwachtte de Dintherse goalie een voorzet maar verschalkte onze spits hem in de korte hoek. Met een 1-2 voorsprong gingen we aan de thee.

Na rust eenzelfde spelbeeld met kansen voor beide elftallen. Uit een corner van Avesteyn besliste Twan in de zestigste minuut de wedstrijd. Via een counter bracht Frank hem in stelling, Twan passeerde de keeper en schoot goed binnen: 1-3. Avesteyn drong nog wel aan en was paar keer dicht bij de aansluitingstreffer maar Rob wilde van geen wijken weten tegen zijn oude club.

Over de gehele wedstrijd betekende dit een degelijke en terechte overwinning tegen de Dintherse buren. Hiermee houden we aansluiting bij de kop van de ranglijst. Volgende week is de inhaalwedstrijd thuis tegen FC De Rakt gepland. Met een extra uur slaap beginnen we dan hopelijk scherper aan de wedstrijd.