WHV 4 houdt voorsprong tegen koploper niet vast

2 - 2

FC Uden 7 (zon)

Mannen zondag, 4, 6e klasse 48

28 februari 2016 10:30

Na een winterstop die langer dan gepland duurde vanwege enkele afgelastingen beschikte WHV 4 over een nagenoeg complete selectie. Dat kwam goed uit in de wedstrijd tegen de koploper, FC Uden, en betekende voor het eerst dit seizoen dat Michel echt keuzes moest maken. Na wat gepeins resulteerde dat in de volgende opstelling: Rob - Robby, Edwin, Willie, Bart v S - Bart H, John L, Martijn v P, Frank - Twan en Harold.

Na het eerste fluitsignaal begonnen beide teams wat afwachtend, wat resulteerde in een spelbeeld dat zich vooral rond de middellijn afspeelde. Al snel ontdekten we dat we niet onderdeden voor de Udense gasten en probeerde WHV 4 er in de omschakeling snel uit te komen. Tot uitgespeelde kansen leidde dit nog niet. Uit een corner kwamen we op voorsprong door een kopbal van John. Harold van de Berg gaf de corner in twee instanties voor en vanaf de tweede paal verdween de bal in het doel. In een verder gesloten wedstrijd haalde Edwin voor de rust van buiten de zestien vlammend uit, maar de keeper van de tegenstander redde knap.

Na rust namen de gasten meer initiatief, maar Riebs hoefde daarbij nauwelijks in actie te komen. In een onschuldige valpartij, waarbij de Udense aanvoerder op Robby's voet ging staan, zag de scheidsrechter een penalty. Deze werd gedecideerd benut: 1-1. Tien minuten later schoot Willie een vrije trap prachtig in de kruising en stond WHV 4 weer op voorsprong. De gasten kwamen helaas iets voor tijd weer langszij door een schitterend afstandsschot dat van 35 meter via de lat doel trof. In de slotfase zetten we nog aan en dit leverde nog kansen voor Edwin en Siegbert, maar zij mikten helaas te hoog.

Helaas konden we de drie punten niet in Loosbroek houden tegen de aanvoerders van de ranglijst. Hoewel we geen kans weggegeven hebben, wist FC Uden toch tweemaal te scoren. Het geluk van de koploper zullen we maar zeggen. Volgende week staat opnieuw een thuiswedstrijd op het programma tegen subtopper Nulandia.