1 - 3

WHV 4 (zon)

Mannen zondag, 4, 6e klasse 48

6 december 2015 10:00

Op de verjaardag van de goedheiligman vond de eerste return van het seizoen plaats. We hebben vanwege baaldagen tegen verschillende teams nog niet gespeeld, maar moesten vandaag voor de tweede keer tegen Blauw-Geel. De thuiswedstrijd wonnen we na een achterstand uiteindelijk met 3-1.

Bij het verzamelen had Sinterklaas nog een verrassing voor ons. De sponsors TotalStone Nederland, Harold en Miriam v.d. Berg, en Slim Telecom, Bart Hoezen, waren terecht van mening dat we niet echt een eenheid uitstraalden met ons allegaartje aan tassen en inloopshirts. Vandaar dat deze sponsoren prachtige retro voetbaltassen en inloopshirts geschonken hebben. Grote klasse, heren en dame! Verder maakte onze coach Michel helaas bekend na dit seizoen te stoppen.

Dan nu de wedstrijd. De opstelling was volgt: Rob - Robby, John S, Bart S, Mike - Bart H, Ron, John L, Frank - Edwin en Siegbert. De eerste helft was van een bedenkelijk niveau, met name van onze zijde. WHV had namelijk nauwelijks balbezit door slechte aannames en dito passes. Door fouten van de thuisploeg creëerden we toch nog enkele kansen, maar die wisten we niet te verzilveren. Gelukkig stond onze verdediging wel hun mannetje en dan vooral onze backs Mike en Robby.

Meteen na rust kwam Blauw-Geel op voorsprong. Een duwfout van een aanvaller op Mike bleef onbestraft en vervolgens was het voor de Veghelse voorhoede een koud kunstje om 1-0 te scoren. Deze wake-up call hadden we blijkbaar nodig en in het vervolg gingen we beter voetballen. Niet veel later was het weer gelijk door een kopbal van Edwin na een voorzet van John L. John kreeg daarna een niet te missen kans, maar hielp die toch om zeep. Tien minuten voor tijd gaf Martijn Pittens goed mee aan Edwin, die de keeper niet wist te passeren. De afgeslagen bal kon door John Lunenburg binnengetikt worden: 2-1. Paar minuten later viel de beslissing. Martijn Pittens werd diep gestuurd en maakte de kans koelbloedig af.

Gezien het aantal goede kansen zeker een terechte overwinning, maar het spel was niet om over naar huis te schrijven. Maar snel vergeten en op naar volgende week dan wacht de derby tegen Heeswijk.