1 - 0

Heeswijk 8 (zon)

Mannen zondag, 4, 6e klasse 48

13 december 2015 10:30

Op deze grijze zondag stond de derby tegen Heeswijk op het wedstrijdformulier. Op het drassige bijveld in Loosbroek begonnen we in de volgende opstelling: Rob - Robby, Edwin, Bart S, Gilian - Arjan, Martijn v P, John L, Mike - Willie en Bart H.

Het was ploeteren vanaf de aftrap. WHV 4 had wel een veldoverwicht, maar dat resulteerde voor rust nauwelijks in goede kansen. Gescoord werd er wel, maar in het verkeerde doel. Gelukkig werd de Heeswijkse treffer afgekeurd na goed stappen van Bart van Schijndel. Onze grensrechter, Mark van Lieshout, vlagde vervolgens resoluut. Gedurende de eerste helft gingen we steeds rommeliger voetballen, vandaar dat de brilstand gehandhaafd bleef tot aan de thee.

Na rust enkele omzettingen. Met Edwin hadden we meer snelheid voorin en Ron kwam het middelveld versterken. Nadat Mike eerst een keer afgevlagd werd, was een volgende steekbal wel goed. In de zestien maakte hij een actie en werd door de laatste man van Heeswijk neergelegd. Onze vaste penaltynemer, Willie, schoot de pingel feilloos binnen: 1-0. Niet veel later hadden eerst Mike en  invaller Martijn Pittens een mogelijkheid uit een voorzet, maar helaas bleef het verschil slechts één doelpunt. In het vervolg van de wedstrijd hinkten we steeds meer op twee gedachten: de voorsprong verdedigen of de wedstrijd beslissen. Het laatste kwartier zetten de gasten een offensief in, maar echt gevaarlijk werd Heeswijk daarbij niet.

Ondanks de overwinning blijft de achterstand op koploper FC Uden nog vier punten. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Avanti in Schijndel op het programma. Dit zal de laatste wedstrijd voor de winterstop zijn.