WHV 4 behaalt reguliere overwinning tegen Nulandia

3 - 1

Nulandia 8 (zon)

Mannen zondag, 4, 6e klasse 48

6 maart 2016 10:30

Na het teleurstellende gelijkspel vorige week tegen de koploper, FC Uden, stond opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. De opstelling tegen subtopper Nulandia was de volgende: Rob - Robby, Edwin, John S, Eric - Bart H, John L, Ron, Frank - Twan en Harold.

De gasten uit Nuland namen direct het initiatief en lieten aardig voetbal zien, maar kwamen niet verder dan schoten van buiten de zestien. WHV 4 was minder in balbezit, maar waren wel gevaarlijker. Uit één van de eerste aanvallen gaf Harold de bal perfect mee aan Frank via een mooi hakje, die doeltreffend afrondde met een laag schot in de verre hoek. In de 35e minuut verdubbelde Harold de voorsprong na een verre uittrap van Rob. De verdediging van Nuland stond niet goed en Harold liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot koelbloedig binnen.

Na rust probeerde Nulandia wat te forceren, maar kwam opnieuw niet veel verder dan afstandsschoten. Daar wordt Rob niet warm of koud van. Onze keeper moet wel ingrijpen bij een gevaarlijke lage voorzet en dat deed hij uitstekend. Een latere spelsituatie ging hem minder af. Bij een terugspeelbal twijfelde onze sluitpost tussen aannemen en ruimen. Dat resulteerde in een pass in de voeten van een Nulandse spits, die de bal enkel breed hoefde te leggen op een medespeler. De gasten gingen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar aan die illusies kwamen een eind bij de 3-1 van Twan. Ron gaf een goede voorzet uit een vrije trap en onze spits kopte knap binnen.

Weer konden we drie punten bijschrijven aan ons totaal, helaas won FC Uden ook zijn wedstrijd. Volgende week staat de derby in Dinther met Avesteyn op de planning.