1 - 3

WHV 4 (zon)

Mannen zondag, 4, 6e klasse 48

22 november 2015 9:30

Op deze koude zondagochtend was het al om 8:30 uur verzamelen, een uur later begon namelijk de wedstrijd in Nuland. Dit tijdstip was voor sommigen te vroeg, een kwartier voor de wedstrijd stonden we nog met tienen. Gelukkig was Marcel, onze versterking vanuit WHV 3, nog op tijd voor het eerste fluitsignaal ondanks het aantal uur slaap, dat op enkele vingers te tellen was. Het is voor de gebroeders Van der Heijden te hopen dat ze doordeweeks beter uit hun bed kunnen, want het schijnt dat ze maar net op tijd voor de derde helft waren. Bart Hoezen had met Slim Telecom de avond ervoor de Jonge Ondernemersprijs gewonnen en bij Nulandia speelde Rob van Nistelrooij, die ondernemer van het jaar geworden was. Dit heugelijk feit werd voor de wedstrijd nog op de gevoelige plaat vastgelegd.

We begonnen in de volgende opstelling: Rob - Robby, John S, Edwin, Mike - Bart H, Martijn v P, John L, Frank - Martijn P en Marcel. In het begin van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. De betere mogelijkheden waren voor WHV 4, maar behalve een afstandsschot op de lat van John Lunenburg werden we niet echt gevaarlijk. In de 25e minuut kwam daar verandering door een slippertje van de Nulandse keeper. Deze liet een bal van Marcel door zijn benen glippen en Martijn Pittens wist wel raad met dit buitenkansje: 0-1. Niet veel later verdubbelde Martijn op aangeven van Edwin de voorsprong. Een minuut voor rust maakte hij zelfs zijn hattrick compleet door een snelle counter na een corner van Nulandia. Een diepe bal van Martijn van Pinxteren maakte onze spits één-op-één met de keeper koelbloedig af.

Na de rust werd de thuisploeg sterker, maar gaf WHV 4 geen krimp. Halverwege de tweede helft kwam John van Loon, de spits van Nuland, tot scoren door een foutje van Rob. Een voorzet uit een vrije trap liet onze keeper los en deze werd vervolgens binnengekopt. Door goede inzet van onze zijde kwam Nuland in het restant van de wedstrijd niet dichterbij en dit betekende een 1-3 eindstand.

De volgende wedstrijd is op de verjaardag van Sinterklaas in Veghel tegen Blauw-Geel. Dit is de eerste terugwedstrijd en thuis behaalden we moeizaam onze eerste overwinning met 3-1. Willie (2x) en Twan waren toen de doelpuntenmakers.