B-junioren zaterdag, B1, 3e klasse 103

19 maart 2016 14:30

W.H.V. B1 – Prinses Irene B2

De 1ste thuis wedstrijd van het seizoen levert 3 punten op.

Op zaterdag 19 maart stond de wedstrijd tegen prinses Irene op het programma. Een tegenstander die als gelijkwaardig beschouwd wordt op papier levert een ruime overwinning op voor de thuisploeg. WHV dat aantrad in een 4-5-1 opstelling waarin het team van Henk, Adriaan en Denny vorige week een goede wedstrijd had gespeeld. WHV speelde voor de koppositie in de competitie en dat lieten ze zien ook. De opstelling van WHV was als volgt in het doel Vince met daarvoor de verdedigers Rob, Max, Roel en Collin met daarvoor een 5 mans middenveld met de twee verdedigende middenvelders Ivo en Lucas en daarvoor vanaf rechts Gino, Lenny en Marlijn daarvoor staat de vertrouwde spits van de B1 Steven. De wissels voor deze wedstrijd waren Teun, Martijn en Harm. WHV dat goed begon in de wedstrijd kwam al na 7 min spelen op een 1-0 voorsprong vanwege een snel genomen vrije trap van Roel op Ivo die zijn eerste poging nog op de keeper ziet gaan maar in de rebound heel rustig blijft en hem goed binnen schiet. WHV ging door en was op zoek naar de 2de goal en die kreeg het ook ditmaal was het raak in de 12de minuut ditmaal was het Gino die zijn goal mee pikte na een assist van steven. Na de 2-0 leek de B1 iets te gaan verslappen en kwam de tegenpartij terug en maakte het de 2-1 maar vanaf toen kreeg de B1 de wedstrijd weer terug in handen en kon het zich voorbereiden op een mooie middag iets minder mooi was het uitvallen van middenvelder Lenny die een tik op zijn knie kreeg de invaller was Martijn. In de tweede helft was er een wissel Collin ging naar de kant en voor hem kwam Teun erin. beide ploegen waren aan het strijden om de wedstrijd te winnen maar WHV speelde een goede wedstrijd en prinses Irene kreeg eigenlijk geen kans meer. Halverwege de tweede helft was Steven aan de bal die een fantastische pass in de benen had waar hij alle vier de verdedigers op het verkeerde been zette op Martijn die in de spits was gekropen en die jaagde de bal snoeihard in de goal en liet hij de keeper kansloos hij zette de stand hierdoor op 3-1. WHV dat na de 3-1 licht onder druk kwam te staan bracht nog een aanvallende speler erin met snelheid om in de omschakeling er dodelijk uit te komen en dat pakte goed uit. WHV speelde de wedstrijd goed uit en via een schitterende bal naar voren van Ivo kwam de bal bij Martijn die wel nog een lange afstand moest afleggen maar dit heel goed deed en de bal als een ware spits binnen schoot waarin de keeper wederom kansloos werd gelaten door Martijn en de uitslag bepaalde op een 4-1 overwinning van WHV B1. Dankzij deze overwinning staat de B1 nu op de 1ste plaats in de competitie met zelfs nog een wedstrijd minder dan de nummer 2.