Mannen zondag, 2, 4e klasse L

13 september 2015 12:00

Davy van de Ven – Daan van der Wielen, Per van Niftrik, Harm Roefs, Bart Langenhuizen – Bart van der Wielen (Floris Bosch/61), Ivar Roefs, Rick Dekkers, Ferens Bongers (Cor Lunenburg/46) – Royd van Menzel (Jeffrey Huyden/61), Rick van de Ven

Scheidsrechter: Gert van Mil

Op de tweede competitiedag hebben we thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Prinses Irene 4. In een spannende wedstrijd waren we de eerste 70 minuten gelijkwaardig aan onze buren uit Nistelrode. In de laatste 20 minuten hadden we het betere van het spel, maar juist in die fase gaven we een 1-0 voorsprong uit handen.

In de eerste helft was er vooral op het middenveld veel ruimte om te voetballen en dat deden we dan ook vaak goed. Met een aantal vlotte combinaties kwamen met regelmaat dicht bij het doel van Prinses Irene 4. Rick van de Ven was het gevaarlijkst en was twee keer vlakbij een doelpunt. Prinses Irene 4 kreeg één grote kans in de eerste helft, maar de Nistelrodese aanvaller schoot na een goede voorzet van de rechterkant over het doel van Davy van de Ven.

In de 52e minuut kwamen we op een 1-0 voorsprong. Cor (foto) gaf voor vanaf links, en de bal vloog met wat fortuin in de verre hoek. Ivar had vlak daarna de 2-0 op de voet, maar stuitte op de voeten van keeper Jelle van den Elzen. We trokken het spel steeds meer naar ons toe en vanaf de 70e minuut kwam Prinses Irene 4 nauwelijks nog op onze helft. Bij één van de spaarzame aanvallen werd een Nistelrodese aanvaller gevloerd en scheidsrechter Gert van Mil wees terecht naar de strafschopstip, waarna de penalty beheerst werd benut. Floris schoot ons vlak voor tijd nog bijna naar de overwinning, maar zijn afstandschot eindigde op de lat.