Mannen, 1, 5e klasse G

24 september 2017 14:30

Scheidsrechter

J.H.M. van Geffen

Na een matig optreden in het bekertoernooi heeft WHV zich tijdens de openingswedstrijd van de competitie gerevancheerd. In een fysiek zware wedstrijd werd er met 0-2 gewonnen van de ploeg uit Wilbertoord.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat WHV vandaag tegen een ploeg speelde die de fysieke duels tot het randje en zelfs daarover opzochten. Ondanks dat hield de scheidsrechter lang de eerste kaart op zak, maar na een 3e harde overtreding van voorstopper Job van der Straaten kwam daar dan toch de eerste gele kaart. WHV kreeg in de eerste helft de betere kansen op de voorsprong, waaronder een lange bal van Thijs Lunenburg die door Teun Bosch in de handen van de keeper werd gekopt. Niet veel later was Bosch wel gelukkig in de afronding en tikte hij een scherp aangesneden hoekschop van Teun van Mil binnen 0-1. De Willy's probeerde via lange ballen de voorwaartsen aan het werk te zetten, maar werden daar niet heel erg gevaarlijk mee. Wel kreeg de thuisploeg vlak voor rust een opgelegde kans toen vanaf de rechterkant de bal werd teruggelegd en een middenvelder de bal naast het doel van Jaap de Wit schoot.

De tweede helft bestond voornamelijk uit veel vrije trappen en hoekschoppen voor de thuisploeg, maar ondanks dat leverde dat nauwelijks gevaarlijke momenten op. De Loosbroekse defensie stond zijn mannetje en met name Martijn Driessen wist veel hoge ballen weg te koppen. Om iets meer grip op de wedstrijd te krijgen bracht Leon van Wanrooij een dubbele wissel. Dit zorgde aanvallend gezien voor iets meer dreiging en resulteerde dat in een prima mogelijkheid. Zo schoot Harold Lunenburg op doel en was de rebound niet besteed aan Roel Lunenburg. In de 80e minuut viel de beslissing als nog, toen Yorick van de Rakt een actie startte en de bal via een verdediger voor de voeten kwam van Roel Lunenburg die vanaf rand 16-meter hard binnenkant paal raakschoot 0-2.

WHV is hiermee de competitie in de 5e klasse G goed begonnen en treft volgende week op Sportpark De Hoef de formatie uit Oeffelt. De Zwaluw won haar eerste wedstrijd met 5-0 van GVV'57.