Mannen, 1, 5e klasse G

1 oktober 2017 14:30

Scheidsrechter

C. Cansiz

WHV heeft in de eerste thuiswedstrijd tegen De Zwaluw gelijk gespeeld. De thuisploeg begon goed en was de betere ploeg en kwam in de 9e minuut verdient op voorsprong. Een voorzet van Ramon Kezer werd door een verdediger van De Zwaluw in het eigen doel gewerkt. Hierna was WHV de betere ploeg en drukte de ploeg uit Oeffelt terug op eigen helft en WHV kreeg enkele goede kansen maar Yorick van de Rakt en Roel Lunenburg hadden het vizier niet op scherp staan waardoor het 1 – 0 bleef. Net voor rust kregen de bezoekers een goede kans uit een indirecte vrije trap, na een handsbal van doelman Bram van der Pas. WHV zette een goede muur die die de poging kon blokken, ruststand 1 – 0.

Na rust veranderde de wedstrijd. De ploeg van Patrick Nabuurs ging meer mee voetballen waardoor het een leuke open wedstrijd werd met kansen aan beide zijden. WHV had nog wel de beste kansen maar het geluk was niet aan de zijde van de Loosbroekenaren. En in het voetbal is het een geschreven wet dat als je niet scoort de tegenstander het wel doet. In de 79e minuut was het de aanvoerder van de Zwaluw, Willem van Haren die de keeper van WHV, Bram vd Pas kansloos liet met een bekeken schuiver in de benedenhoek 1 – 1. Na dit doelpunt kregen beide ploegen nog enkele kansen maar het bleef bij 1 – 1. Gezien de 1e helft had WHV meer verdient maar na afloop waren beide trainers het erover eens dat beide ploegen 1 punt verdiende.

Trainer Leon van Wanrooy vindt dat zijn ploeg de winst had kunnen grijpen. ,,Voor rust waren we duidelijk de bovenliggende partij en kregen we veel kansen waardoor we de wedstrijd al in de eerste helft hadden moeten beslissen.”

Volgende week speelt WHV uit bij Sint Hubert, dat deze zondag met 3-2 verloor in Grave.