Mannen, 1, 5e klasse G

8 oktober 2017 14:30

Scheidsrechter

P.H.M. Gielen

Het laatste treffen tussen beide teams was een oefenwedstrijd in het eerste jaar van hoofdtrainer Leon van Wanrooij waarin WHV met 9-1 wist te winnen van SC. St. Hubert.  De statistieken laten zien dat de doelpunten in 2012 werden gemaakt door Cor Lunenburg (3), Thijs Lunenburg (3), Harold Lunenburg, Rick Dekkers en Tim Buunen. Ditmaal in competitieverband werd er wederom gewonnen, echter wel moeizaam met 0-1 tegen een zeer jeugdig Sint Hubert. WHV heeft zich hierdoor genesteld in de top 3 van de 5e klasse G.

Het was in de eerste helft, voor de vele meegereisde Loosbroekse supporters, niet te zien dat Sint Hubert onderaan staat. Het elftal van hoofdtrainer Kaus voetbalde met veel enthousiasme tegen WHV en die wisten zich daar niet echt raad mee. De beste kansen waren voor Sint Hubert en WHV voetbalde meer tegen zichzelf als tegen de thuisploeg en echt uitgespeelde kansen kreeg het niet.

Na rust veranderde dat en de bezoekers lieten zien dat het wel degelijk kan voetballen. En al snel was het raak. In de 53e minuut was het Ramon Kezer die met een bekeken schot de 0 – 1 scoorde op aangeven van Tim Buunen. Sint Hubert probeerde het wel maar de ploeg uit Loosbroek was de duidelijk bovenliggende partij. Maar net als vorige week kon men niet doordrukken. De 0 – 2 kwam er maar niet ondanks goede kansen voor Thijs en Roel Lunenburg en Yorick van de Rakt. De beste kans was nog voor Martijn Driessen maar zijn goede kopbal werd door de 19-jarige doelman Maas keurig uit de benedenhoek geranseld. Hierdoor bleef Sint Hubert in de wedstrijd en het was keeper Bram van der Pas die een goede wedstrijd bekroonde met een belangrijke redding op de lijn, een minuut of 10 voor tijd. Gelukkig voor WHV bleef het 0 – 1, waardoor men bovenin mee blijft doen voor de 1e periode voor promotie naar de 4e klasse.

Clubman Jos de Vries was opgelucht na deze krappe overwinning: ,,na een slechte eerste helft herpakte WHV zich enigszins na rust maar werden de kansen niet benut waardoor het duel onnodig lang spannend bleef.”

Volgende week speelt WHV thuis tegen Toxandria en het is te hopen dat de stijgende lijn van de 2e helft in deze wedstrijd wordt voorgezet. Toxandria wist deze competitieronde met 2-1 te winnen van Grave en klimt daardoor naar de 9e plaats.