Mannen, 1, 5e klasse G

22 oktober 2017 14:30

Scheidsrechter

D.H.F. Verstrappen

Voor het laatste competitie treffen tussen beide clubs moeten we terug naar 21 november 2010, het kampioensjaar van WHV in de 6e klasse. Destijds werd er met 5-1 gewonnen door doelpunten van Martijn van Pinxteren, Marco Lunenburg (2) en Nick van der Herijden (2). Deze ontmoeting werd uiteindelijk een matige wedstrijd die in 2-2 eindigde, waardoor beide ploegen in de middenmoot terecht komen.

WHV begon redelijk maar gedurende de eerste helft nam de ploeg van Jan Schaap het heft in handen en bij de eerste de beste kans was het raak voor de gasten. Linksbuiten Phanuel Junior Banda ging er op links vandoor en slingerde de bal voor het doel. Niels van der Wielen was zijn directe tegenstander Pascal van Thiel kwijt, waardoor laatstgenoemde tegendraads de 0-1 binnen kopte. Hierna probeerde WHV weer in de wedstrijd te komen en in de 17e minuut was het raak voor WHV. Yorick van de Rakt werd door Tim Buunen de diepte ingestuurd en schoot de bal achter doelman Mike van Workum 1 – 1. Hierna golfde het spel op en neer en beide ploegen kregen goede kansen, maar het waren weer de gasten uit Velp die op voorsprong kwamen. De 22-jarige Casper Schets wist met een schuiver door een heleboel benen keeper Bram van der Pas te verschalken 1 – 2 in de 26e minuut. De thuisploeg was even de kluts kwijt en SCV'58 was gedurende die fase de betere ploeg. Martijn Driessen was vlak voor rust nog wel dicht bij de gelijkmaker maar zijn poging belande op de paal.

Na rust was het WHV wat de overhand had en gesteund door de wind was het Thijs Lunenburg die een opgelegde kans kreeg op de 2 – 2 maar het was Van Workum die redde. In de 54e minuut was het toch raak voor WHV. Yorick van de Rakt wist met een snoeihard schot de 2 – 2 te maken. De wedstrijd kon alle kanten op en het was spannend tot het einde met kansen aan beide zijde.

WHV-trainer Leon van Wanrooy had kritiek op zijn team. ,,We starten matig en komen twee keer onnodig op achterstand. We herpakten ons na rust maar gezien de kansen die we kregen, hadden we moeten winnen."

Aankomende zondag een volslagen onbekende tegenstander, namelijk VIOS'38 in Beugen. VIOS'38 verloor afgelopen wedstrijd met 3-1 uit bij De Zwaluw en is hierdoor gezakt naar de 9e plaats. Aan de supporters het verzoek om tijdig te vertrekken, gezien de verre reisafstand.