Mannen, 1, 5e klasse G

19 november 2017 14:30

Scheidsrechter

J. Thomassen

Na een week rust, hebben Astrantia en WHV de punten gedeeld in een wedstrijd waarin de toeschouwer de grote winnaar was; 4-4. Beide ploegen kwamen overigens nog nooit eerder tegen elkaar in actie en het verschil op de ranglijst is eveneens minimaal.

Na enkele minuten kwam de ploeg uit Middelaar al op voorsprong via topscorer Thijn Fransman. Deze treffer was voor de thuisploeg niet het startschot voor een goede eerste helft, want de gasten gingen fysieker spelen en trok de wedstrijd volledig naar zich toe. Eerst miste Teun van Mil nog voor open doel maar daarna viel alsnog de verdiende gelijkmaker. Na een afgeslagen corner was het topscorer Yorick van de Rakt die van 25 meter op doel schoot en de bal via een aantal benen in het doel zag belanden. Vlak daarna ging linkshalf Teun van Mil diep en legde de bal bij de tweede paal klaar, die wederom Yorick van de Rakt binnenschoot 1-2. Opgemerkt dient te worden dat de 18-jarige doelman Tijn van Tilburg er hierbij erg slecht uit zag. De Noord-Brabanders waren oppermachtig en het was gelukkig voor de Limburgers dat ze met 1-2 konden gaan rusten.

Na rust een totaal ander spelbeeld en weer in een zeer kort tijdbestek de tweede treffer van Fransman 2-2. Het team van Leon van Wanrooij kwam zelf achter toen linksback Thomas Bosch op het bar slechte veld uitgleed en de rechtsbuiten een vrije doortocht had en Fransman bediende 3-2. De gasten brachten met Roel Lunenburg en Ramon Kezer twee aanvallende wissels welke beide goed invielen. Desondanks zorgde een lange bal, die door Ivar Roefs niet goed werd ingeschat, voor de ruimere voorsprong 2-4. Wederom was Fransman de afmaker en zorgde hiermee voor zijn 8e competitie treffer. WHV liet het hier niet bij zitten en ging va banque spelen. De bal belandde via Thijs Lunenburg bij Yorick van de Rakt die geen moment nadacht en snoeihard uithaalde 3-4. In de 78e minuut viel dan alsnog de gelijkmaker toen Martijn Driessen de bal strak inspeelde en Thijs Lunenburg sterk van Bart Derks wegdraaide en diagonaal binnenkant paal binnenschoot 4-4. Hierna volgde een knotsgekke slotfase met kansen aan beide kanten maar de bal wilde niet meer in het net. Uiteindelijk een terechte puntendeling.

WHV-Trainer Leon van Wanrooy was duidelijk in zijn commentaar. ,, Een ongelooflijke wedstrijd die alle kanten op ging door de vele fouten die gemaakt werden."

Aankomende zondag start de 2e periode en het is te hopen dat WHV dan betere resultaten neer zet, om te beginnen thuis tegen Ruwaard!