Scheidsrechter

A.P.H. Ulijn

Accommodatie

Onbekend

WHV heeft tegen Ruwaard eindelijk laten zien dat het goed kan voetballen. Alhoewel de thuisploeg in de 1e helft nog moeite had met het verdedigende Ruwaard, walste men de 2e helft over de Ossenaren heen met uiteindelijk een 9-1 eindstand.

Al vroeg in de wedstrijd scoorde Ramon Kézèr maar deze treffer werd onterecht geannuleerd vanwege een vlagsignaal van assisten scheidsrechter Mehicic. Het duurde daarom tot de 21e minuut totdat de openingstreffer op het scorebord verscheen. Een goede aanval via Yorick van de Rakt werd uiteindelijk door Thijs Lunenburg goed afgerond 1–0. De ban was gebroken en 6 minuten later was het 2–0 toen een scherp aangesneden vrije trap van Teun van Mil door aanvoerder Brian Heurkens in eigen doel werd gekopt. Deze stand bleef tot aan de rust staan.

Na rust kwamen de Loosbroekenaren echt op gang. In 4 minuten tijd scoorde WHV 4 keer en was de tegenstand van laagvlieger Ruwaard gebroken. Een corner van Teun van Mil werd door Thijs Lunenburg bij de eerste paal verlengd waarna verdediger Niels van der Wielen van dichtbij de 3–0 binnenkopte. Hierna een corner van de andere kant die Yorick van de Rakt strak inbracht en Thijs Lunenburg hard binnenkopte 4–0. Waar de laatste weken veel stilstaande momenten WHV de das om deden. Is het mooi om te zien dat nu 3 van de 4 doelpunten uit zo'n situatie gemaakt worden; chapeau! De geelzwarten waren los en vanaf de aftrap paste linksback Thomas Bosch de topscorer Yorick van de Rakt in die vanaf rand 16 bekeken de 5–0 binnen schoof. De supporters van de thuisploeg zagen de ene na de andere mooie aanval en toen Thijs Lunenburg in de 16 de bal kreeg en met een hakje zijn broer Roel Lunenburg vond was de 6–0 een feit. Werkelijk een prachtige aanval! Hierna deelde de ploeg van Ger Romeinders nog een speldenprik uit toen door slecht verdedigen de nummer 10 Saboer Wardak WHV-goalie Bram van der Pas wist te verschalken 6–1. Jammer dit had niet gehoeven maar hierna was het weer de thuisploeg die de draad oppakte en er weer rustig op los scoorde. De ene na de andere mooie aanval werd over het hele veld uitgevoerd. Eerst raakte Thijs Lunenburg nog de paal en later de lat, maar uiteindelijk scoorde hij toch de 7–1 op aangeven van Van de Rakt. De goed ingevallen Roel Lunenburg bekroonde even later zijn optreden met zijn 2e doelpunt en daarmee de 8-1. Wederom was Van de Rakt de aangever. De laatste treffer was er een uit het boekje die men niet snel zal vergeten. Laatste man Roy van der Wielen speelde strak in op Thijs Lunenburg die met een prachtige bal achter het standbeen de snelle Yorick vd Rakt bediende. Hij bleef een op een met de 45-jarige doelman Tekin Bilsel koel en schoot beheerst raak 9 – 1. Voor Van de Rakt is dit al zijn 8e competitietreffer in 9 wedstrijden! WHV ging nog op zoek naar de 10e treffer, maar de tijd was helaas tekort om ook deze nog te scoren. Eindstand 9–1 in het voordeel van WHV.

WHV-trainer Leon van Wanrooy was uiteraard erg content. ,,Een zeer sterke tweede helft bracht ons deze ruime overwinning en hier moeten we op voortborduren.” Collega Ger Romeijnders van Ruwaard was minder vrolijk. ,,Ons spel is nog niet constant genoeg want we wisselen goede momenten te vaak af met slechte fases waardoor we onnodige doelpunten tegen krijgen.”

Een matige 1e helft en een goede 2e helft heeft WHV vertrouwen gegeven om de komende weken deze steigende lijn voort te zetten. De komende week heeft WHV weer een kans om 3 punten te halen tegen laagvlieger VCO uit het Oventje (Zeeland). Hopelijk steunen dan werderom vele supporters de ploeg van trainer Leon van Wanrooij.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!