55'
Peter Collombon

Mannen, 1, 5e klasse G

6 mei 2018 14:30

In de heenwedstrijd speelde WHV in Beugen een matige wedstrijd en werd destijds terecht met 3-1 verloren, ondanks een snelle openingstreffer van Tim Buunen. In de return moest dus revanche worden genomen en uiteindelijk is dat dan ook gebeurd door in een leuke en spannende wedstrijd een punt te pakken van de nummer 3 van de 5e klasse G.

Op het warme sportpark de Hoef was het in de eerste helft de ploeg van Tom Wollenberg dat beter uit de startblokken kwam en voetballend domineerde. De thuisploeg werd op eigen helft vastgezet en had moeite om er verdedigend uit te komen. In de 11e minuut werd het echter uit het niets 0–1 omdat Bram van der Pas een terugspeelbal van Martijn Driessen slecht verwerkte en recht in de voeten schoot van een Beugense aanvaller. Die aarzelde geen moment en schoot de openingstreffer binnen 0-1. Na dit doelpunt werd WHV wakker en begon het te voetballen en men kreeg enkele goede kansen. De strijd op het middenveld werd gewonnen en met name Tim Buunen was ijzersterk in de duels. Helaas voor WHV wist Yorick van de Rakt een aantal goede mogelijkheden niet te benutten en belandde een schot van Thijs Lunenburg in de handen van de doelman. Rust 0–1.

Na rust hetzelfde spelbeeld. WHV gaf weinig weg en loerde op kansen. In de 52e minuut sloeg echter het noodlot toe. Een overtreding op de rand van de 16 door Martijn Driessen leidde tot een penalty voor de bezoekers. Aanvoerder Dennis Jenniskens nam de verantwoordelijkheid en maakte de 0-2. De tegenstander dacht dat de buit binnen was en liet WHV komen. Dit hadden ze beter niet kunnen doen want WHV stroopte zijn mouwen op en ging vol voor de aanval. De hardwerkende Thijs Lunenburg wist de bal in de 58e minuut voor het doel te brengen waar topscorer Yorick van de Rakt de 1–2 scoorde. Hierna ging WHV alles op alles spelen en in de 76e minuut kreeg men loon naar werken. Wederom Thijs Lunenburg zorgde voor de voorbereiding waarna invaller Thomas Bosch de bal keurig in schoot 2–2. Hierna hadden beide ploegen nog enkele goede kansen maar uiteindelijk bleef het bij een 2–2.

Volgens WHV-trainer Leon van Wanrooy vindt dat zijn ploeg met dit gelijkspel te weinig krijgt. ,,Gezien het spelbeeld en de grote kansen die we kregen, hadden we moeten winnen.”

Aanstaande dinsdag speelt WHV om 19:00 uur uit bij VCO en als men met zoveel inzet speelt als vandaag dan komt het helemaal goed.