Scheidsrechter

D.J.A. Megens

Accommodatie

Onbekend

Vanwege de nog vele in te halen wedstrijden is de 2e periode nog verre van afgerond, maar toch moest er volgens het speelschema van de KNVB vandaag gestart worden met de 3e periode. Na eerder in Loosbroek met 2-2 te hebben gelijkgespeeld werd er deze keer met 1-3 gewonnen van SCV'58 en daarmee een goed begonnen aan deze laatste periode.

Vanaf het begin werd er door WHV druk gezet op de verdediging van de gastheren, die het daarmee duidelijk moeilijk hadden en niet de kans kregen om van achteruit op te bouwen. WHV kreeg al in het begin enkele goede kansen maar de velen meegereisde supporters moesten wachten tot de 20e minuut voordat WHV het goede spel bekroonde door de 0-1 te scoren. Na wederom goed druk zetten voorin maakte de thuisploeg een fout en was het de in vorm zijnde Roel Lunenburg die de bal panklaar legde voor Yorick van de Rakt, die zich geen moment bedacht en de 0 – 1 in het doel schoot. De geel-blauwen waren de weg kwijt en WHV kreeg daardoor nog enkele goede kansen maar Roel en Thijs Lunenburg en Teun van Mil wisten het net niet te vinden. Vlak voor rust was er een uitbraak van de thuisploeg maar spits Pascal van Thiel trof de goed keepende Bram van der Pas op zijn weg. Rust 0 – 1.

Na rust vielen de goals vliegensvlug. Thijs Lunenburg scoorde met een lob over de doelman; de assist kwam van Teun van mil en een paar minuten later leek de wedstrijd beslist toen Yorick van de Rakt na een goede pass van wederom Teun de Mil de mooiste van de middag maakte door snoeihard raak te schieten 0 – 3. Wie echter dacht dat de wedstrijd beslist was kwam bedrogen uit. In de 54e minuut kregen de Velpenaren een strafschop en deze werd door topscorer Pascal van Thiel benut 1 – 3. SCV’58 rook nog een kansje en het daarop volgende kwartiertje werden de bezoekers terug gedrongen door het aanvallende spel van de opponent. Pas 10 minuten voor tijd kwam WHV onder de druk uit en kon Yorick van de Rakt één op één naar doelman Mike van Workum, maar schoot over. De wedstrijd ging naar het einde en op een gele kaart voor Martijn Driessen en Teun Jacobs had de slotfase geen spannende momenten meer. WHV ging verdient met de 3 punten naar huis, waardoor het aansluiting houdt met de grote middenmoot in de 5e klasse.

WHV-trainer Leon van Wanrooy was zeer tevreden. ,,Mijn ploeg heeft de goede vorm te pakken en deze lijn moeten we doorzetten in de strijd om de derde periode .”

Met Pasen speelt WHV op zondag om 14:30 uur een thuiswedstrijd tegen Astrantia. In de heenwedstrijd eindigde dit duel doelpuntrijk in 4-4. Voor WHV wederom een belangrijk duel aangezien de mannen uit Middelaar 3 punten meer verzameld hebben.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!