Mannen, 1, 5e klasse G

1 april 2018 14:30

Scheidsrechter

E. Camdzic

In een leuke wedstrijd op een goed veld heeft de thuisploeg verdiend met 3-0 gewonnen van Astrantia uit Middelaar. In het begin van de wedstrijd ging het op en neer met kansen aan beide zijden, maar het waren de gasten uit Middelaar die de beste kans kregen om te scoren. Na een overtreding in de 18e minuut van Jurien van de Rakt mocht Thijn Fransman een penalty nemen. Gelukkig voor WHV ging de bal via de paal en het hoofd van keeper Bram van der Pas uit het doel. WHV was wakker en niet veel later belandde een goed afstandsschot van Roy van der Wielen op de paal. Niet veel later kregen de Loosbroekenaren loon naar werken. Uit een hoekschop van Teun van Mil, schoot Yorick van de Rakt snoeihard op doel en kon de 40-jarige Hongaarse goalie Sandor Antal de bal niet klemmen. Martijn Driessen was alert bij de rebound en tikte de bal in het doel 1–0. Hierna kregen beide ploegen nog enkele kansen maar het bleef 1–0 tot aan de rust.

Meteen na rust scoorde Yorick van de Rakt de 2 -0 en toen kon WHV rustig afwachten wat de ploeg van Rob Kroesen ging doen. De verdediging van WHV stond zijn mannetje en de beste kansen waren voor WHV, echter bleef het tot aan het einde spannend want de beslissende goal viel maar niet. In de 85e minuut verstuurde Thomas Bosch een dieptebal en invaller Bart Dekrs trok aan de noodrem door Thijs Lunenburg vast te houden. De scheidsrechter kon niet anders dan de verdediger een rode kaart te geven. Met de man meer situatie kreeg WHV in de slotfase veel ruimte en in de 89e minuut was het invaller Ramon Kezer die op aangeven van captain Tim Buunen de wedstrijd besliste en de 3 – 0 maakte. De andere invaller Nygel Bosch stond vlak daarvoor koud in het veld en werd keurig in scoringspositie gebracht, maar de keeper van Astrantia wist te redden. Al met al een verdiende overwinning voor WHV. Hierdoor zijn de mannen van Leon van Wanrooij nog ongeslagen in de 3e periode en is er weer aansluiting met de middenmoot in de reguliere stand.

Aanstaande zondag staat de wedstrijd tegen subtopper De Zwaluw op het programma. Aanvang 14:30 uur in Oeffelt.