Scheidsrechter

A. van Uden

Accommodatie

Onbekend

In een leuke wedstrijd met vele doelpunten aan beide zijden heeft WHV helaas verzuimd om de goede reeks van de afgelopen weken door te zetten. In Oeffelt werd tegen De Zwaluw met 4-3 verloren.

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd met druk op de tegenstander, waardoor het binnen één minuut al raak was. Een te korte terugspeelbal van linksback Martijn Moers werd door Yorick van de Rakt onderschept en afgestraft 0-1. De formatie uit Loosbroek was de betere ploeg en kreeg nog een goede kans via Roy van der Wielen, maar zijn kopbal belandde op de deklat. Uit het niets werd het in de 16e minuut plotseling 1-1. Een lange bal van achteruit werd door Tim Buunen weggekopt, maar deze viel achter Martijn Driessen, waardoor de voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis startende, Boyd van Sambeek op koelbloedige wijze afgerond. Een typisch moment van het ontbreken van coaching want anders was deze treffer niet gevallen. Een zeer onterechte 1-1 stond daarmee wel op het scorebord. WHV was niet uit het veld geslagen en trok weer ten aanval en in de 26e minuut lokte Roel Lunenburg een vrije trap uit en de vrije trap werd schitterend in de winkelhaak geschoten door Teun van Mil 1–2 . Ook deze keer kon WHV niet lang genieten van de voorsprong, omdat aanvoerder Willem van Haren ook met een bekeken vrije trap doelman Vince Somers kansloos liet 2 -2. Deze stand bleef staan tot aan de rust.

Een slap kwartier na rust koste WHV de wedstrijd. De thuisploeg was feller in de duels en benutte de kansen die het kreeg. In de 53e minuut zag Harm Thielen zijn inzet nog tegen de paal komen, de bal kwam op de zestien meter bij Willem van Haren terecht, die met links doelman Somers het nakijken gaf 3–2. Zeven minuten later leek de wedstrijd beslist toen Martijn Moers een voorzet gaf en Boyd van Sambeek geheel vrij kon inkoppen 4–2. voor de Zwaluw. WHV zag dat het alles of niets zou worden en men probeerde met man en macht het tij te keren. Men kreeg enkele goede kansen maar moest tot de 87e minuut wachten tot de aansluitingstreffer. Roy van der Wielen zette rechtsback Sam Raap onder druk en de bal belandde bij Thijs Lunenburg die van afstand raak schoot 4–3. WHV rook haar kans op een punt en nam alle risico achterin, maar ondanks enkele goede schoten van Yorick van de Rakt bleef het echter 4–3 voor De Zwaluw.

Een zwak kwartiertje na rust koste dus WHV de wedstrijd. Helaas onnodig maar dat is voetbal. Het vertoonde spel was zeker niet verkeerd,maar men dient dit de volledige 90 minuten vol te houden. Helaas ging dat vandaag niet helemaal goed. De komende weken volgen er nog diverse wedstrijden op zon-en donderdagen dus de mannen van Leon van Wanrooij kunnen hun borst namaken de komende weken. Om te beginnen aanstaande donderdag om 19:30 uur in Rijkevoort.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!