Mannen, 1, 5e klasse G

13 mei 2018 14:30

Scheidsrechter

A.P.H. Ulijn

In de heenwedstrijd op 26 november haalde WHV al ongenadig hard uit tegen Ruwaard door met 9-1 te winnen en wie zou denken dat Ruwaard uit was op revanche kwam bedrogen uit. De hekkensluiter kreeg wederom een pak slaag en verloor met 2-10.

Door blessures en de geschorste Abdul Ahmed konden de Ossenaren met moeite een team op de been brengen, waardoor het een gemakkelijke middag werd voor WHV. In de 2e minuut gaf Teun van Mil vanaf de linkerflank een afgemeten voorzet en kopte Thijs Lunenburg knap de 0–1 binnen. Ruwaard ging hierna opportunistisch spelen en drukte WHV terug op eigen helft. Na zo'n 10 minuten ging de storm liggen en speelde WHV alle schroom van zich af en vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. In de 20e minuut werd een hoekschop door Martijn Driessen verlengd en van dichtbij door Thijs Lunenburg binnen getikt 0–2. Slechts 2 minuten later kreeg Yorick van de Rakt de bal van Roel Lunenburg aangespeeld en haalde hard uit in de lange hoek 0-3. Ruwaard was aangeslagen en kon de aanvalsstorm van WHV niet weren. In de 24e minuut was het linkermiddenvelder Ramon Kezer die naar binnenkapte en raak schoot in de bovenhoek 0-4. WHV bleef de defensie van de trainer Ger Romeijnders onder druk zetten en dat resulteerde in de 27e minuut tot een terugspeelbal die door de doelman gepakt moest worden om een treffer te voorkomen. Uit de indirecte vrije trap van Roel Lunenburg kon Yorick van de Rakt zijn 2e van de middag maken 0–5. Hierna verslapte het wat bij de ploeg van Leon van Wanroij en kon de thuisclub de eretreffer maken via good-old Wesley van Creij 1-5. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 1-6 door een eigen doelpunt van de voorstopper van Ruwaard.

Na rust veranderde er niets aanhet spelbeeld. Een oppermachtig WHV liet de gastheren alle hoeken van het veld zien en men scoorde er verder vrolijk op los. In de 52e minuut maakte topscorer Yorrick van de Rakt zijn 23e treffer van dit seizoen en daarmee de 1–7. In de 60e minuut zorgde collega spits Thijs Lunenburg voor de 1–8 door een indraaiende voorzet van Teun van Mil binnen te koppen. Ruwaard was aangeslagen en kon alleen leidzaam toezien hoe de score werd uitgebreid. De mooiste van de middag werd gemaakt door rechtermiddenvelder Ramon Kezer middels een bekeken schot in de rechter bovenhoek 1–9. Ook in de 2e helft bleef de thuisploeg azen op een doelpunt en die viel uiteindelijk vlak voor tijd. Aanvoerder Brian Heurkens bleef koel en passeerde goalie Bram van der Pas. In de absolute slotfase werd Thijs Lunenburg het scoren belemmerd en schoot Martijn Driessen de toegekende penalty tegen de touwen. De wedstrijd eindigde hierdoor in 2–10!

,,Ik ben blij als dit seizoen er op zit want met de lijst geblesseerden die ik heb, kan ik lastig een volwaardig team op de been brengen”, aldus verliezend trainer Ger Romeijnders. Collega Leon van Wanrooy was zeer te spreken over zijn ploeg. ,,Mijn spelers waren vanaf de eerste minuut scherp en hebben het doel, tien doelpunten, gehaald.”