...

17 oktober 2017 20:00

Scheidsrechter

Charles Kézèr

Dinsdagavond werd er door WHV 1 een vriendschappelijke wedstrijd tegen RKKSV 1 gespeeld. De wedstrijd werd uiteindelijk een genot voor de neutrale toeschouwer want na 90 minuten stond er een 5-5 op het scorebord.

WHV kwam voortvarend uit de startblokken want na 3 minuten gaf Martijn Driessen de bal aan Yorick van de Rakt die zijn tegenstander passeerde en beheerst bij de 1e paal binnen schoof 1-0. Niet veel later zette Thijs Lunenburg druk op de linker centrale verdediger, veroverde de bal en schoot in de verre hoek raak 2-0. De koek leek niet op te kunnen want binnen het kwartier maakte Roel Lunenburg er 3-0 van op aangeven van Yorick van de Rakt. Het publiek wreef eens in de ogen toen het ook nog 4-0 werd. Ivar Roefs veroverde op het middenveld de bal en stuurde Yorick van de Rakt de diepte in en die klopte de RKKKS-goalie 4-0. Een kleine 5 minuten later zette WHV een aanval op vanaf de linkerflank en de bal kwam via Roel bij Thijs Lunenburg die op doel schoot en die zag dat zijn poging van richting werd veranderd 5-0. Een van de spaarzame kansen voor de bezoekers was wel direct raak. In de 35e minuut kregen zij een vrije trap die rechtstreeks achter Bram van der Pas werd geschoten 5-1.

In de tweede helft een totaal ander spelbeeld vanwege een donderspeech aan de kant van 4e klasser RKKKS en doorgevoerde wissels aan de zijde van WHV.  In de 60e minuut verspeelde Bram van der Pas de bal waardoor de spits van Kruisstraat eenvoudig de 5-2 kon maken. Het laatste kwartier van de wedstrijd zette RKKSV behoorlijk aan en wist daardoor uiteindelijk nog tot een gelijkspel te komen. Al met al een nuttige oefenwedstrijd met een zeer groot verschil in beide helften.

Aanstaande zondag speelt WHV een thuiswedstrijd tegen SCV'58 uit Velp.