Scheidsrechter

Lambert van de Ven

Accommodatie

Onbekend

De eerste oefenwedstrijd in 2018 heeft WHV gewonnen van oude bekende Fc de Rakt. In de voorbereiding tijdens de Maashorst Cup was de ploeg uit Uden nog met 4-1 te sterk, maar deze keer nam WHV revanche en won met 1-2 van de laagvlieger uit de 4e klasse.

De wedstrijd begon erg rommelig aan beide kanten, waardoor er van goed voetbal geen sprake was. Het spel golfde op en neer met aan beide kanten een aantal corners als meest noemenswaardige mogelijkheden. Na 25 minuten kwamen de bezoekers iets beter in de wedstrijd en werden de veel vrijstaande spelers Tim Buunen en Ramon Kèzér beter benut. Hierdoor kon er op de helft van de tegenstander gevoetbald worden en kwamen er kleine mogelijkheden. Uit het niets werd na een half uur spelen 1-0. Daan van der Wielen veroverde de bal en speelde Thijs Lunenburg in die wegdraaide van Robert van Nistelrooij en vervolgens van ruime afstand de bal over de keeper in het doel schoot.

De tweede helft was de formatie van Leon van Wanrooy de kluts kwijt en mocht het van geluk spreken dat de spits van Fc de Rakt zijn vizier niet op scherp had staan. Toen in de 60 minuut Yorick van de Rakt in het veld kwam voor Bart van der Wielen, had WHV voorin meer snelheid dat vervolgens resulteerde in meer dreiging. Kort daarna ging Yorick van de Rakt het 16-meter gebied in, waar hij vervolgens werd aangetikt en daardoor niet goed kon afwerken. De goed fluitende Van de Ven wachtte het voordeel af en wees vervolgens terecht naar de stip. Thijs Lunenburg stapte naar voren, maar zijn poging werd geparreerd. Gelukkig was Yorick van de Rakt er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken 0-2. Ondanks de ruimere voorsprong bleef Fc de Rakt de 2e helft de betere partij en kwam ook verdiend op 1-2. Vanuit een ingooi verloor WHV de bal, waarna Robin de Jong de bal inspeelde en Jacky van Boxtel vanaf 20 meter schitterend in de linkerkruising schoot. De goed keepende Bram van der Pas was op dit schot volkomen kansloos. Wie dacht dat de thuisploeg hierna vol voor de gelijkmaker ging, kwam bedrogen uit. Beide teams speelde de wedstrijd vervolgens uit om met een 1-2 te eindigen.

Aanstaande donderdag speelt WHV thuis tegen 5e klasser MOSA'14. Hopelijk is er dan wederom zoveel publiek uit Loosbroek aanwezig.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!