Mannen zondag, 4, 6e klasse 48

20 september 2015 10:30

Scheidsrechter

Peter van der Heijden

Zondag 20 september stond de eerste thuiswedstrijd van WHV 4 tegen Blauw-Geel op het wedstrijdschema. Ter gelegenheid van het nieuwe tenue dat beschikbaar gesteld is door onze sponsor Restaria Revival begonnen we met een uitgebreide fotoshoot. Jan Paparazzi Gabriëls was nog gezellig van de avond ervoor, dat zorgde voor nogal wat hilariteit. We zijn benieuwd of het toch scherpe foto's opgeleverd heeft.

We moesten het deze wedstrijd stellen zonder Mike en Eric, zij versterkten vandaag de veteranen. Verder waren Martijn van Pinxteren en Mark Wonders afwezig en zaten Robby, Martijn Pittens, Mark van Lieshout en Edwin nog in de lappenmand.

WHV 4 begon voortvarend aan de wedstrijd. De eerste aanvallen leverden direct wat kansjes op. De jeugdige tegenstander liet zich echter ook gelden. Een corner werd door Blauw-Geel op de lat gekopt en het bleek al snel dat zij conditioneel sterker en sneller waren dan wij. Uit nota bene een zwak genomen corner van WHV kwam Blauw-Geel er snel uit met veel spelers. Een aanvaller van Blauw-Geel werd goed vrij gespeeld en passeerde onze keeper via een lage inzet: 0-1. Niet veel later redde Rob knap op een venijnig schot van buiten de zestien. Het resterende deel van de eerste helft leverde ook voor WHV nog goede kansen op. Willie kon een keer net niet breed leggen op de geheel vrijstaande Harold, Twan had zijn vizier niet scherp staan bij paar aanvallen en John kopte over uit een corner. Met een achterstand gingen we dus de rust in.

In de rust werden er 2 wissels toegepast. Bart van Schijndel kwam erin voor Gilian en Bart Hoezen nam de plek van Frank Sigmans over. Na enkele minuten in de tweede helft verstapte Harold zich en ging Willie in de spits spelen. Niet veel later ontving Ron een inworp in de zestien en bleef net zolang dribbelen tot hij aangetikt werd. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de strafschopstip na de buiteling. Willie pakte deze buitenkans met twee handen aan en schoot de pingel resoluut binnen: 1-1. In buitenspelpositie kreeg Twan daarna een levensgrote kans, na een één-twee met de keeper en vervolgens met de paal eindigde de derde doelpoging helaas in het zijnet. De volgende kans was wel aan Twan besteed. John Lunenburg stuurde hem diep, Twan kapte zijn directe tegenstander uit en schoot in de korte hoek raak: 2-1. In de slotfase werd de wedstrijd beslist door een kopbal van Willie uit een corner van Siegbert: 3-1.

Ondanks het aantal kansen was de overwinning zwaarbevochten, maar de eerste zege was een feit en dat moest gevierd worden. Volgende week uit tegen EVVC op sportpark De Zwaan in Vinkel.