Mannen zondag, 4, 6e klasse 48

27 september 2015 10:00

Scheidsrechter

Rien van Gerwen

Zondag 27 september wachtte ons de uitwedstrijd tegen EVVC. De tegenstander had nog maar 1 wedstrijd gespeeld en die was in een gelijkspel geëindigd. Op een zonovergoten sportpark De Zwaan hadden we te maken met een waslijst aan ontbrekende spelers. Naast de langdurig geblesseerden was de ziekenboeg uitgebreid met Eric en Harold. Verder hadden Mark Wonders en Ron Smits andere verplichtingen.

Vanaf de eerste minuut nam WHV 4 het heft in handen. Van achteruit werd er goed opgebouwd en EVVC beperkte zich tot een simpel spelletje. De keeper en laatste man hanteerden veelvuldig de lange bal en de twee spitsen mochten het verder uitzoeken. Dat voerden ze echter wel goed uit, want uit de eerste lange bal verraste een van de voorwaartsen Rob door een slim schot. Onze keeper ging uit van een voorzet, maar de Vinkelse aanvaller schoot in de korte hoek raak: 1-0. Enkele aanvallen verder maakte WHV al snel de gelijkmaker. Een schot van Frank werd gekraakt en deze kwam terecht bij de goed opkomende Bart van Schijndel. Hij aarzelde niet en schoot kenmerkend de gelijkmaker binnen met buitenkant voet: 1-1. Nog binnen het kwartier kwam EVVC opnieuw op voorsprong. Eén van de spitsen van Vinkel kreeg de bal vanuit een voorzet aangespeeld, hij controleerde de bal en haalde op Zlataniaanse wijze uit via een omhaal. De bal ging richting de kruising en via binnenkant paal verdween de bal in het net achter de verbouwereerde Loosbroekse goalie. We lieten ons door de nieuwe achterstand  wel even van de wijs brengen. Bij enkele mislukte aanvallen werd er wat meer gemopperd richting de scheidsrechter en ook de Vinkelse grensrechter moest het bij zijn vele vlagsignalen ontgelden.

In de rust verving Mike Gilian en na de thee gingen we in de tweede helft er weer vol goede moed tegenaan. WHV zette de tegenstander vast op de eigen helft en het was wachten op de gelijkmaker. Het was eenrichtingsverkeer richting het Vinkelse doel en de tegenstander beperkte zich tot tegenhouden en het spelen van lange ballen. Ondanks de vele kansen en mogelijkheden, deze waren zelfs niet op 2 handen te tellen, hield de verdediging van EVVC stand. Voor een groot deel was dit te wijten aan onze onzorgvuldige afwerking, maar ook de Vinkelse keeper stond goed zijn mannetje. In de 81e minuut viel de gelijkmaker toch door een goede steekbal van Martijn op Frank, die uiterst koel de bal door de benen van de keeper binnen schoot. In de slotminuten hadden we zelfs nog kunnen winnen, maar een zeker doelpunt van Martijn werd op miraculeuze wijze toch nog van de lijn gehaald. Het geluk was deze keer niet aan onze zijde.

Door deze puntendeling blijft WHV 4 ongeslagen, maar zakken we toch enkele plaatsen op de ranglijst. De komende twee zondagen staan er geen wedstrijden op het programma door baaldagen van onze tegenstanders. De volgende wedstrijd is gepland op 18 oktober in Loosbroek en wel de derby tegen onze Dintherse buren.