Groep 1 01

9 september 2018 14:30

Scheidsrechter

A.P.H. Ulijn

WHV speelde vandaag haar eerste bekerwedstrijd op bezoek bij mede 5e klasser Ruwaard. Uiteindelijk trokken de Loosbroekenaren aan het langste eind en wonnen verdiend met 3-4.

De beginfase was voor de bezoekers en na 20 minuten kwam de verdiende voorsprong. Ramon Kezer kreeg de bal op het middenveld en stuurde spits Thijs Lunenburg alleen op doelman Collin van Beers af. Lunenburg bleef koel en schoof de bal langs de jonge doelman 0-1. Hierna kwam Ruwaard iets beter in het spel maar waren de betere kansen voor de geel-zwarten, onder andere een goede corner van Teun van Mil werd rakelings naast gekopt door aanvoerder Roy van der Wielen.

De tweede helft kwam de thuisploeg al snel op gelijke hoogte. Arbiter Ulijn zag een overtreding van Jurien van de Rakt en bestrafte dat met een gele kaart. Vanaf elf meter maakte Yasin Erdem de gelijkmaker 1-1. De ploeg van Martin Kaus ging niet bij de pakken neer zitten en stelde orde op zaken door binnen het kwartier op een 1-4 voorsprong te komen. De doelpuntenmakers waren Yorick van de Rakt, Thijs Lunenburg en Roy van der Wielen. Wie dacht dat de wedstrijd hiermee gespeeld was kwam bedrogen uit. De absolute spelmaker van Ruwaard Etiandro Garcia Pimitel kapte maarliefst 5 spelers uit en passeerde goalie Vince Somers 2-4. Ruwaard kreeg hierdoor energie en kwam via Karsten van den Elzen uiteindelijk tot 3-4. Ruwaard probeerde met opportunisme nog de gelijkmaker te forceren maar zover liet WHV het niet meer komen waardoor de punten mee naar Loosbroek gingen.

Aanstaande zondag speelt WHV thuis tegen 4e klasser Nulandia en de winnaar van dat duel gaat door naar de volgende ronde van de beker.