23 september 2018 14:30

Scheidsrechter

R. Raats

Op deze zeer regenachtige dag ging WHV op bezoek bij een grote onbekende HVV uit Helmond. Een ploeg waar WHV nog nooit tegen had gespeeld en in 2012 nog in de 1e klasse actief was.

In de eerste helft begonnen de bezoekers aardig en men kreeg in de eerste minuten al een paar kansen, maar gedurende de eerste helft werd het spel van de Loosbroekenaren net als het weer; slecht. Hierdoor kreeg de thuisploeg meer vertrouwen en ging een paar keer op de counter naar voren, en maakte het de verdediging van WHV lastig. Ondanks dat kon je wel zien dat WHV de beter voetballende ploeg was, maar het kwam er niet uit. In de 28e minuut kwam WHV zelfs op een 1 – 0 achterstand. Een vrije trap vanaf de middellijn werd verkeerd ingeschat en de spits Wim Gerrits kon van dicht bij de bal binnen schieten. Dit schudde de ploeg van Martin Kaus wakker en men ging weer voetballen. In de 35e minuut kreeg WHV na vasthouden in de 16 meter gebied een penalty en toen kwam de ware aard van HVV naar voren. Vanaf dat moment was de pas 16 jarige scheidsrechter de kop van jut bij de spelers van HVV. De penalty trouwens werd keurig ingeschoten door Thijs Lunenburg 1 – 1. Hierbij bleef het tot aan de rust.

Na rust hetzelfde spelbeeld, een iets beter voetballend WHV tegen een op de counter loerend HVV met het enige verschil dat de spelers van HVV na elk fluitsignaal van de arbiter hun mond open trokken om te protesteren. Hierdoor haalde de Helmonders zichzelf uit de wedstrijd want na 65e minuut mocht de doelpuntenmaker Wim Gerrits met rood vertrekken. In de 84e minuut was het WHV dat eindelijk op 1 – 2 kwam door een snoeiharde vrije trap van invaller Teun van Mil. Dit was het teken voor de aanvoerder van HVV om de scheidsrechter dusdanig te beledigen dat ook hij met rood kon vertrekken. Tegen 9 man is het lekker voetballen en in de 89e minuut was het Thijs Lunenburg die op aangeven van Martijn Driessen de 1 – 3 maakte. Verdiend was het wel, goed was het niet, maar dat lag ook aan de tegenstander.

,,Door de twee rode kaarten bij Helmond kon mijn ploeg in de slotfase doordrukken en dat werd beloond met twee treffers”, zag trainer Martin Kaus van WHV.

Volgende week speelt WHV thuis tegen VOW uit Zijtaart en het is te hopen dat dan zowel het weer als het vertoonde spel beter is als vandaag. Belangrijkste waren in ieder geval de 3 punten en het feit dat er geen blessures zijn opgelopen.