5e klasse E

24 maart 2019 14:30

Scheidsrechter

M. van de Groes

Nederwetten is voor de huidige spelers van het vaandelteam een onbekende tegenstander, maar uit navraag bij grensrechter Libert Heerkens blijkt dat beide teams in het verleden ook wel eens in competitieverband tegen elkaar zijn uitgekomen.

WHV begon sterk en al na 2 minuten kwam Yorick van de Rakt 1 op 1 maar stuitte op keeper Jordy van de Boogaard. Tegen de verhouding in kwam de ploeg van Henri Maas op voorsprong. Een indraaiende corner van Jesper Franc werd binnen gekopt door centrale verdediger Willem van Rooij. De thuisploeg kwam snel met het antwoord in de 11de minuut. Sterk opkomende rechtsback Niels van der Wielen gaf voor en de bal verdween met wat fortuin in het doel. WHV zette door en kwam in de 16de minuut op voorsprong. Roel Lunenburg scoorde uit een corner van Ramon Kezer. In een verder fysieke wedstrijd met 7 gele kaarten ging het spel op en neer. Echter Nederwetten maakte net voor rust de 2-2, weer uit een corner, door een kopbal van rechtsbuiten Wim van Kronenburg.

Tweede helft startte WHV weer sterk. Na een aantal mogelijkheden kwam WHV in de 60ste minuut op voorsprong. Bij Nederwetten dachten ze dat het buitenspel was, waardoor Roel Lunenburg kon doorlopen naar de keeper en op broer Thijs Lunenburg breed legde. Thijs Lunenburg die hierbij zijn 100ste clubgoal (competitie) voor het 1e elftal maakte. Nederwetten probeerde via de lange bal de gelijkmaker te zoeken en WHV was gevaarlijk in de counter. In de 79ste minuut was het de gevaarlijke Yorick van de Rakt die op goal schoot waarna invaller Bas Kanters uit de rebound kon scoren. Nederwetten kwam nog tot 4-3 zo’n 5 minuten voor tijd door een afstandschot van Ben van der Bruggen maar verder kwam men niet. Zo'n 5 minuten voor tijd maakte Kay van Erp op 16 jarige leeftijd zijn debuut en trok WHV de overwinning over de streep.

Aankomende zondag speelt de formatie van Martin Kaus een inhaalwedstrijd en wel tegen virtueel koploper SPV. Deze wedstrijd heeft een ander aanvangstijdstip, namelijk om 14.00 uur!