Scheidsrechter

G.H. Briene

Accommodatie

Onbekend

Nog nooit eerder speelde beide ploegen tegen elkaar maar vanwege de niet meer bestaande scheiding tussen Zuid 1 en Zuid 2 stond deze paring op het programma. Gezien de standenlijst zou dit een gelijkopgaande wedstrijd moeten worden, hetgeen ook het geval was. In een matige wedstrijd ging WHV er uiteindelijk in de slotfase vandoor met de eerste thuiswinst van het seizoen.

In de eerste helft begonnen de geel-zwarten goed, waren de bovenliggende partij en kregen enkele goede kansen maar helaas wist Roel Lunenburg niet te scoren. Uiteindelijk was het wachten op de 1-0 die er in de 12e minuut kwam toen Yorick van de Rakt op aangeven van Roel Lunenburg simpel kon intikken. Lang kon men echter niet genieten van deze voorsprong want 3 minuten later was het alweer 1–1. Een verkeerde terugspeelbal van Martijn Driessen werd afgestraft door de Eindhovenaren. Door deze tegengoal sloop de onzekerheid weer bij WHV in de ploeg en het was HSE dat het betere van het spel had. WHV kwam goed weg toen een bal via de paal weer het veld insprong. Voor rust was het verder niet best en de stand bleef 1–1.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Een beter voetballend HSE tegen een hardwerkend WHV met kansen aan beide kanten, maar de beste spelers waren vandaag de keepers van beide teams. Er waren kansen voor beide ploegen en het werd duidelijk dat de ploeg die zou scoren de winnaar van vandaag zou worden. Gelukkig voor WHV was het Yorick van de Rakt die op aangeven van Ramon Kezer de wedstrijd in de 87e minuut besliste. Snoeihard schoot hij onderkant lat de bevrijdende 2–1 binnen. Daarna was het nog enkele minuten billen knijpen maar gelukkig werd de overwinning over de streep getrokken. Het was niet goed maar de punten tellen vandaag.

Volgende week speelt WHV uit tegen Boerdonk dat vandaag de eerste overwinning boekte uit bij HVV Helmond 1-2. Voor WHV is dit een cruciaal duel om aansluiting te houden met de middenmoot.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!