5e klasse E

25 november 2018 14:30

Scheidsrechter

J.H.A.M. Peymen

Na de overwinning tegen HVV Helmond aan het begin van dit seizoen heeft WHV ook de 2e uitwedstrijd in Helmond weten te winnen. In een gelijk opgaande wedstrijd werd Rood Wit 62 verslagen met 1 – 2.

In de eerste helft was het spel niet echt goed maar toch waren de beste kansen voor WHV. Yorick vd Rakt en Thijs Lunenburg wisten echter niet te scoren, terwijl WHV achterin de zaak goed gesloten hield. De verdediging onder leiding van Martijn Driessen stond zijn mannetje en gaf niets tot weinig weg. Vlak voor rust liep rechtsback Jurien van de Rakt een hamstringblessure op en werd goed vervangen door Niels van der Wielen. Rust 0 – 0.

Na rust een beter voetballend WHV wat liet zien wel degelijk te kunnen voetballen en Rood Wit 62 moest terug op eigen helft. Het was een wedstrijd dat degene die scoorde ook de wedstrijd zou winnen. Toen in de 74e minuut Yorick vd Rakt (op aangeven van Teun van Mil) als een echte slalomskieer door de verdediging ging en de bal in het doel schoot 0 – 1 leek de wedstrijd beslist. Echter de thuisploeg dacht daar anders over en 1 minuut later was het Roel Merks die de 1 – 1 achter Vince Somers schoot. Na dit doelpunt golfde het spel op en neer en was Merks met een kopbal op de lat dicht bij de Helmondse voorsprong. De beslissing viel uiteindelijk in de 89e minuut. Een goede bal van Gino Bosch op links naar Thomas Bosch betekende de overwinning. De voorzet van Thomas Bosch werd door een verdediger van Rood Wit 62 in eigen doel gewerkt. 1 – 2 in het voordeel van WHV. Na nog 4 minuten billenknijpen waarin Merks koppend dichtbij de gelijkmaker was floot de arbiter voor het einde.

WHV neemt 3 punten mee naar huis en sluit mooi aan in de ruime middenmoot. Volgende week een vrij weekend en op 9 december gaan de geel-zwarten op bezoek bij runner-up Keldonk.