5e klasse E

17 februari 2019 14:30

Scheidsrechter

M. Gunuc

WHV mocht op bezoek bij koploper VOW en had daar nog een appeltje mee te schillen. In de heenwedstrijd werd er ruim verloren maar in Zijtaart eindigde de wedstrijd in een verdienstelijk gelijkspel.

Met een heerlijke zonnetje en veel publiek waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie voetbalmiddag. Dit begrepen beide teams en er werd vol overgave en passie gestreden voor iedere meter. Al na zo’n 10 minuten was er toch een domper voor de bezoekers want aanvoerder Roy van der Wielen moest door een schouderblessure vervangen worden. Zijn vervanger Jurien van de Rakt speelde overigens een dijk van een wedstrijd en zorgde ervoor dat de captain van de thuisploeg Bart van de Laar niet gevaarlijk kon worden. Na een op en neer gaande eerste helft werd uiteindelijk met de brilstand de kleedkamers opgezocht.

De 2e helft mochten de oranje-witten richting de goal bij de kantine met de fanatieke aanhang. Dit resulteerde in de 50 minuut in de voorsprong. Een schot werd door goalie Vince Somers gelost en van dichtbij binnengetikt door Pim van Riel 1-0. Vlak hiervoor leek WHV echter op voorsprong te komen maar de kopbal van Roel Lunenburg onderkant lat werd door de scheidsrechter niet beoordeeld als doelpunt. De Loosbroekenaren die vol overgave speelden lieten zich door de achterstand niet ontmoedigen en binnen de minuut was het gelijk. Een lange bal van Roel Vermeltfoort werd door Thijs Lunenburg doorgekopt naar Gino Bosch die op zijn beurt Roel Lunenburg in stelling bracht. Laatstgenoemde bleef ijzig kalm in de vijandelijke zestien en passeerde de goalie van VOW. Hierna volgde een mooie strijd en was het publiek de grote winnaar. Veel corners en vrije trappen leiden echter niet meer tot doelpunten en daarmee snoepte WHV een punt af van de formatie van Jordy van Boxtel.

Aankomende zondag een thuiswedstrijd tegen Tongelre waar in de heenwedstrijd in de slotfase de 2-2 er uit werd gesleept.