5e klasse E

10 maart 2019 14:30

Scheidsrechter

A. van Uden

WHV heeft thuis tegen Boerdonk helaas de goede lijn van de laatste weken niet voort kunnen zetten. De wedstrijd tegen Boerdonk werd voor een groot gedeelte bepaald door de harde wind.

Van goed voetbal was vanaf het begin geen sprake en WHV had in de eerste helft de wind tegen en Boerdonk was de bovenliggende partij. WHV loerde op de counter maar uitgespeelde kansen kreeg WHV niet. Boerdonk werd beter en in de 31e minuut werd het 0 – 1 door een penalty. Een vrije trap van Danny van de Velden werd door Tim Buunen met de hand tegen gehouden. Roel van Alphen nam de verantwoordelijkheid en stuurde goalie Somers de verkeerde hoek in. WHV was even niet bij de les en net voor rust scoorde Boerdonk de 0 – 2 door Danny van de Velden op aangeven van Stan Hendriks.

Na rust had WHV de wind mee en men probeerde het wel maar niets wilde lukken vandaag. Helaas zorgde een opstootje voor de beslissing in de wedstrijd. Grensrechter Bouw vlagde zeer onterecht voor een achterbal (de bal was op ruim 5 meter van de achterlijn uitgegaan) waarna Teun van Mil de bal van de doelman Niek Opheij wilde pakken voor een ingooi. Opheij ging als een volleerd acteur naar de grond en scheidsrechter Van Uden trapte hier in en presenteerde Van Mil de rode kaart (2 wedstrijden schorsing). Hierdoor kreeg Boerdonk de mogelijkheid om de wedstrijd uit te spelen. In de 82e minuut werd de wedstrijd beslist. Boerdonk scoorde de 0 – 3 via Danny van de Velden. De wedstrijd is beslist WHV krijgt nog een kans maar helaas raakte Thijs Lunenburg de paal. Hopelijk gaat het volgende week beter als WHV op bezoek gaat bij HSE.