Scheidsrechter

J.M. van der Putten

Accommodatie

Onbekend

In de laatste wedstrijd van het seizoen 2018-2019 hebben WHV en Fc de Rakt gebroederlijk de punten gedeeld. In een wedstrijd waar niets meer op het spel stond waren beide ploegen aan elkaar gewaagd.

In de eerste helft speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld waarbij de ploeg van Martin Kaus de bovenliggende partij was. Het was echter in de 18e minuut Fc de Rakt wat de score opende. Een vloeiende aanval over links werd vakkundig afgerond door Niall Mccolm. WHV ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker maar tot aan de rust veranderde er weinig. WHV probeerde het wel maar niets lukte. Tevens moest Vince Somers nog 2 maal optreden bij een 1 tegen 1 situatie en dat deed hij met succes. Na rust mocht jeugdspeler Lars de Mol zijn opwachting maken in plaats van Kay van Erp.

Het spel ging de 2e helft leuk op en neer en gedurende de 2e helft kreeg WHV meer vat op de wedstrijd en zette het Fc de Rakt vast op eigen helft. Thijs Lunenburg en Gino Bosch waren er een keer dichtbij maar de keeper van Fc de Rakt Nick van Leeuwen hield zijn doel schoon. Het duurde tot aan de 82e minuut voordat er iets veranderde. Een gezamelijke actie van de gebroeders van de Rakt (spelers van WHV) leidde tot de gelijkmaker. Jurien vd Rakt kwam aan de rechterflank op en schoot op goal en het was zijn broer Yorick die de 1-1 maakte. Hierna golfde het spel op en neer omdat beide ploegen streden voor de overwinning. In de 90e minuut leek Fc de Rakt met de 3 punten aan de haal te gaan door een doelpunt van de ingevallen 15-jarige Nick Kruyssen,maar WHV toonde veerkracht en kwam in de 93e minuut op de verdiende gelijkmaker. Roel Lunenburg gaf een steekpass door de verdediging op broer Thijs Lunenburg die knap in de verre hoek binnenkant paal raak schoot. Een verdiend punt voor WHV. Een goede afsluiting van het seizoen wat we in het kort kunnen samenvatten; een slechte eerste seizoenshelft werd grotendeels goedgemaakt door een goede reeks na de winterstop waarbij het vertoonde spel steeds beter werd, met goede resultaten die laten zien dat WHV zeker thuis hoort in de bovenste regionen van de 5e klasse.

Vandaag nam laatste man Martijn Driessen na 5 seizoenen afscheid van WHV en de club wil hem heel erg bedanken voor zijn inzet in al die jaren. Ook de leiders Harry Driessen en Mike Bosch waren er vandaag voor de laatste keer bij. Ook hen wil WHV hartelijk danken voor de leiderstaak die zij dit jaar als duo invulde!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!