5e klasse E

18 november 2018 14:30

Scheidsrechter

R.J.B.A. Benders

Na een vrij weekend was WHV er op gebrand om de nederlaag tegen Boerdonk weg te spoelen met een klinkende overwinning. Dit lukte en de ploeg van Mario van Berkom kreeg met 8-0 op de broek.

De thuisploeg startte voortvarend en kwam al binnen een paar minuten op 1-0. Thomas Bosch schoot van grote afstand de bal over doelman Bart Wolters. De geel-zwarten drukte door en kwamen al binnen 10 minuten op een riante 3-0 voorsprong. De 2e treffer kwam op naam van Yorick van de Rakt na een goede pass van Teun van Mill en bij de 3e was linksback Thomas Bosch attent bij een rebound. De bezoekers kwamen niet onder de druk uit en het wachten was op de volgende treffer van Yorick van de Rakt na een assist van Ramon Kezer. De mannen uit ‘t Oventje probeerde het wel maar kwamen kwaliteit te kort om ook maar een speldenprik te kunnen uitdelen. Na een schot van Van de Rakt maakte Martijn Driessen de 5-0 echter werd deze onterecht afgevlagd. Niet veel later gooide aanvoerder Tim Buunen de bal in de pot en was spits Thijs Lunenburg attent om van dichtbij de 5-0 te maken. Ook nu stak grensrechter Zonnenberg de vlag omhoog maar ditmaal had de arbiter het bij het juiste eind en keurde de treffer goed.

Na rust probeerde VCO met veel blessurebehandelingen het tempo uit de wedstrijd te halen. Het duurde dan ook tot de 50e minuut voordat het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Na een hard schot op de paal van Thijs Lunenburg maakte hij niet veel later alsnog de 6-0 hard in de korte hoek. Zoals ook in de 1e helft het geval was viellen bij VCO in de 2e helft de doelpunten ook snel achter elkaar. Een lange pass van achteruit werd goed ingeschat door Yorick van de Rakt maar die stuitte op rand 16 op de uitgekomen doelman Wolters. Thijs Lunenburg was alert en schoot de bal in het lege doel 7-0. Het slotakkoord was wederom voor Lunenburg die vanaf de penaltystip de 8-0 en zijn 4e van de wedstrijd maakte.

Aankomende zondag gaat WHV op bezoek bij grote onbekende Rood-Wit'62. Een tegenstander van een ander kaliber aangezien de ploeg uit Helmond in het seizoen 2014/2015 nog actief was in de 2e klasse en is inmiddels afgezakt naar de 4e plaats in de 5e klasse E. Afgelopen speelronde werd er met 1-0 verloren van stadsgenoot HVV Helmond.