5e klasse E

20 april 2019 18:00

Scheidsrechter

L.H.H. Slaats

Op paaszaterdag stond de op papier makkelijke uitwedstrijd tegen VCO uit Zeeland op het programma. Maar vooral in de 1e helft had WHV het moeilijk tegen een fysiek sterk VCO. Mede door vele afwezigen moest WHV aantreden met vele invallers en dat kwam het spel in de 1e helft niet ten goede. Ondanks enkele goede kansen voor WHV was het zelfs de rode lantaarndrager wat brutaal de leiding nam in de 32e minuut via Roel Huvenaars na een fout achterin bij WHV. WHV schrok wakker en wist al voor rust de score om te bouwen in een voorsprong. In de 38e minuut was het Thomas Bosch die een goede voorzet vanaf links van Thijs Lunenburg op waarde wist te schatten en de 1 – 1 scoorde. In de 42e minuut was het good old Marco Lunenburg die met een bekeken schot binnenkant paal de 1 – 2 scoorde. Rust.

Meteen na rust besliste WHV de wedstrijd door in de 48e minuut de 1 – 3 te scoren. Wederom was het Marco Lunenburg die scoorde 1 – 3, bij beide treffers was Yorick van de Rakt de aangever. VCO kwam er niet meer aan te pas en Yorick vd Rakt scoorde in de 52e minuut vanaf rand 16 de 1 – 4. Hierna was de wedstrijd gelopen en WHV kreeg nog diverse kansen op een grotere zege maar het was invaller Stef van der Velden die in de 75e minuut de verdediging van VCO te snel af was en de 1 – 5 scoorde. Een verdiende overwinning voor WHV die ondanks een matig begin toch nog goed eindigde. Iedereen kon met een gerust hart naar Paaspop.

Door dit resultaat krijgt WHV aansluiting met de top 8 in de competitie en als de resultaten goed blijven hebben de mannen van Martin Kaus nog best wel kansen om te stijgen op de ranglijst. Aanstaande zondag de return in Nederwetten.