5e klasse E

28 april 2019 14:30

Scheidsrechter

D. Clijsen

Wie de eindstand leest denkt dat WHV kansloos heeft verloren van Nederwetten. Niets is minder waar want WHV was voetballend zeker niet de mindere van Nederwetten maar had de pech dat de vele kansen niet werden benut en dat scheidsrechter D. Clijsen de wedstrijd totaal niet aanvoelde.

WHV begon nog goed aan de wedstrijd en in de 10e minuut nam het verdient de leiding door een doelpunt van Thijs Lunenburg uit een corner. Echter 1 minuut later gaf de scheidsrechter voor een schouderduw van Jurien van de Rakt een penalty aan Nederwetten. Gelukkig werd deze door aanvoerder Giel van Korven tegen de lat geschoten, maar 5 minuten later was het toch 1 – 1 toen Toon van Rooij de 1 – 1 scoorde na een assist van Christiaan Baaten. Hierna ging het op en neer waarbij WHV de beste kansen kreeg en ook 2x scoorde. Echter de scheidsrechter besloot om de doelpunten van Yorick van de Rakt en Martijn Driessen af te keuren. Een keer vanwege vermeend buitenspel en een keer omdat een speler “laten” geroepen zou hebben. Zeer discutabel. In plaats van 1 – 3 werd het in de 32e minuut 2 – 1 voor Nederwetten door een doelpunt van Giel van Korven na een assist van Toon van Rooij. WHV probeerde voor rust nog gelijk te maken maar de beste kansen werden helaas niet benut. In de 42e minuut besloot de scheidsrechter de wedstrijd te staken na opmerkingen aan de zijde van WHV. Ik heb niet vaak commentaar op scheidsrechters, maar deze man voelde de wedstrijd totaal niet aan, waardoor een irritatie ontstond aan beide zijden.

Na een korte periode hervatte de scheidsrechter de wedstrijd en dit ging goed tot de 68e minuut. WHV kreeg kans op kans, maar vergat te scoren en dan gebeurt aan de andere kant iets wat de wedstrijd op zijn kop zette. Na een corner van Nederwetten werd de bal keihard ingeschoten door een aanvaller van Nederwetten. Gino Bosch stond op de doellijn en kreeg de bal op zijn arm, terwijl de bal er daarna invloog. 3 – 1 denk je, maar wat beslist de scheidsrechter. Rood voor Gino Bosch (1 wedstrijd schorsing) en een penalty voor Nederwetten die door Toon van Rooij werd binnengeschoten. Een scheidsrechter met een beetje gevoel voor de wedstrijd had gewoon de 3 – 1 geteld en gewoon met 11 tegen 11 doorgespeeld. WHV met 10 man verder en 4 minuten later was de wedstrijd beslist toen Toon van Rooij de 4 – 1 maakte voor Nederwetten. Voor hem was dit al zijn 23e treffer in de 5e klasse E en volgt de competitietopscorer Toon van Lierop van SPV op 1 doelpunt afstand. WHV kreeg kans op kans maar het vizier stond niet op scherp en de bal wilde er niet in. Toen Wim van Kronenburg een harde overtreding maakte kreeg deze direct rood terwijl een gele kaart op zijn plaats was geweest, 10 tegen 10. Toen 5 minuten voor tijd Yorick van de Rakt werd neergehaald dacht iedereen strafschop, maar de scheidsrechter besliste anders. Gewoon door voetballen!!! Deze wedstrijd kon WHV gewoon niet winnen. Na 90 minuten floot de man gelukkig voor het einde en dat was meteen zijn beste beslissing. Al met al een wedstrijd om vlug te vergeten, waarbij de scheidsrechter een te grote bepalende rol heeft gespeeld, die beide ploegen rode kaarten heeft opgeleverd in een verder heel sportieve wedstrijd. De scheidsrechter voelde de wedstrijd totaal niet aan en hij vond zichzelf de beste van het veld.