Assist: Gino Bosch

10 januari 2019 20:00

Scheidsrechter

P. van de Wiel

Na een korte winterstop heeft het vaandelteam weer haar eerste wedstrijd gespeeld. Ditmaal was de tegenstander vv Heeswijk 2 dat actief is in de reserve 2e klasse en daar op de 5e plaats bivakkeert.

Na een stormachtig begin stond WHV al met 2-0 voor. In de 2e minuut verstuurde Martijn Driessen een lange bal naar Thijs Lunenburg die in het 16-meter gebied klaar legde voor Ramon Kezer en hij schoot de bal langs goalie Nuijen. Vlak daarna ging Yorick van de Rakt er op links vandoor en hield goed het overzicht legde de bal breed en Thijs Lunenburg schoot raak. Wie dacht dat het een makkelijke avond zou worden kwam echter bedrogen uit, want Heeswijk kwam door een tactische omzetting beter in de wedstrijd. De toch wel verrassende aansluitingstreffer viel in de 25e minuut. Linksback Harm Korsten stoomde op en gaf een voorzet die bij de 2e paal door oud Schijndel-speler Rutger van der Burgt werd binnen gekopt 1-2. Zo'n 10 minuten later eenzelfde situatie en ditmaal kopte Tom Korsten de voorzet van zijn broer binnen 2-2. Vlak voor tijd kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong toen balverlies van WHV aan de linkerflank werd afgestraft en Rutger van der Burgt doelman Martijn Roefs passeerde 2-3.

Na rust herstelde de thuisploeg zich. Een paar kansen resulteerde nog niet in een doelpunt maar uiteindelijk kwam die er wel toen een hoekschop van Roel Lunenburg door Yorick van de Rakt bij de 1e paal werd binnen getikt 3-3. De wedstrijd ging hierna op en neer met de betere kansen voor WHV. Uiteindelijk moest men tot de 80e minuut wachten toen Niels van der Wielen een hoekschop van Gino Bosch binnen kopte 4-3.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd en aanstaande zondag om 12:00 uur speelt WHV wederom thuis tegen mede 5e klasser Ollandia dat in de 5e klasse C bovenaan staat met 29 punten en een doelsaldo van 43 voor en 11 tegen.