70'

3 februari 2019 13:00

Scheidsrechter

C. Kezer

Vanwege afgelastingen speelde WHV een vriendschappelijke wedstrijd tegen oud trainer Leon van Wanrooij. De bezoekers uit Esch zijn actief in de 5e klasse C en bivakkeren daar op de 6e plaats en is daarmee een goede graadmeter voor de Loosbroekse formatie.

Na een slap begin van de bezoekers kreeg de thuisploeg een paar mogelijkheden die uiteindelijk niet voor de openingstreffer zorgde. Essche Boys was hiermee wel gewaarschuwd en probeerde daarna van achteruit op te bouwen en op die manier de voorwaartsen aan het werk te zetten. Een aantal malen kwamen ze via de pijlsnelle linksbuiten dan ook gevaarlijk voor het doel van Vince Somers. Tot doelpunten leidde dit echter niet. Uiteindelijk kwam de voorsprong voor de blauw-witten in de 35 minuut toen balverlies op het middenveld werd afgestraft en Robin van Beek handig Somers omspeelde en binnen tikte 0-1. Niet veel later kregen Yorick van de Rakt en Gino Bosch nog mogelijkheden voor de gelijkmaker maar deze gingen er niet in.

In de 2e helft pakten de geel-zwarten vanaf het begin het initiatief en dit leidde al snel tot de gelijkmaker. Een hoekschop van Gino Bosch werd in de kruising gekopt door Martijn Driessen 1-1. Niet veel later kwam WHV op voorsprong. Niels van der Wielen stoomde op aan de rechterflank en leverde een goede voorzet af bij de 1e paal die door Thijs Lunenburg keurig werd afgerond 2-1. De thuisploeg voelde dat er meer te halen viel en binnen het kwartier na rust stond het zelfs 3-1. Een hoekschop van Ramon Kezer werd kort genomen op Roel Lunenburg die vervolgens terug legde op Kezer. Laatstgenoemde gaf een strakke voorzet bij de tweede paal en die werd door Niels van der Wielen binnen gekopt. Wie dacht dat het hiermee gelopen was kwam bedrogen uit want uit het niets kwam Essche Boys dichterbij. Een mislukte poging op doel vanaf de middenlijn belandde op de lat en in de rebound kon youngster Luuk Wolfs van dichtbij binnen koppen 3-2. Uiteindelijk herstelde de formatie van Martin Kaus zich snel en maakte Roel Lunenburg aan alle onzekerheid een einde door de 4-2 te maken.

Aanstaande dinsdag speelt WHV om 20:00 uur een vriendschappelijke wedstrijd tegen De Zwaluw uit de 5e klasse F waar ze op een 6e plaats staan.