Tim Buunen (schot)
Melih Polat (schot)
30'

18 augustus 2019 12:00

De 2e oefenwedstrijd van het seizoen werd afgelopen zondag afgewerkt tegen competitie-genoot Fc Uden dat gedegradeerd is en na 6 jaar dus weer actief is in de 5e klasse. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 1-1.

De bezoekers begonnen de wedstrijd in een 4-3-3 systeem maar merkte al snel in de wedstrijd dat Fc Uden de meeste grip had. Ondanks dat kwam de thuisploeg op het snelle kunstgras niet tot goede aanvallen omdat de ballen veelal over de achterlijn verdwenen. Wel was linksbuiten Melih Polat een echte handenbinder voor Lucas Dobbelsteen. De behendige aanvaller kapte veel naar binnen en raakte daarbij ook een keer de paal. Vrijwel uit het niets kwamen de Loosbroekenaren echter op voorsprong. Bart van der Wielen zette aan de rechterflank goed door en daardoor kon Tim Buunen vanaf rand zestien meter in de korte hoek binnen schieten. Niet veel later kwam de thuisploeg dan toch op gelijke hoogte door Polat.

De tweede helft speelde WHV beter en kreeg het diversen mogelijkheden op de gelijkmaker. De eindpass was echter vaak onzuiver waardoor goede kansen uiteindelijk niet konden leiden tot doelpogingen. Roel Lunenburg was nog het dichtst bij de winnende treffer maar zijn schot, na een goede combinatie, vloog over het doel.

Al met al een nuttige en conditionele oefenwedstrijd op een matig kunstgrasveld. Aanstaande vrijdag speelt WHV om 19:00 uur op Sportpark de Schellen in Nistelrode. Dit is een wedstrijd van 2x25 minuten om de Maashorstcup en de tegenstander is Margriet. Aanstaande zondag wordt er een gehele wedstrijd afgewerkt tegen Prinses Irene 2, aanvang 13:00 uur.