5e klasse E

22 september 2019 14:30

Scheidsrechter

G.E.H. van Oorschot

WHV heeft zijn 1e thuiswedstrijd van de nieuwe competitie helaas verloren. Een goede 1e helft kon de ploeg van Martin Kaus geen vervolg geven.

Zoals al gezegd speelde WHV een goede 1e helft, wat in de 4e minuut al leidde tot de 1–0. Een goede steekpass van Gino Bosch wist Yorick vd Rakt af te ronden. Nieuw Woensel kwam langzaam ook in de wedstrijd, maar WHV was scherp op de counter maar helaas stond de paal verder succes voor WHV in de weg. In de 14e minuut was het een aanvaller van de gasten die werd gevloerd in de 16 meter met een penalty als gevolg en deze werd benut door oud profvoetballer Tim Nelemans 1–1. WHV was niet geschokt en voetbalde vanuit een georganiseerde verdediging op de counter, wat in de 32e minuut weer tot een voorsprong leidde. Ditmaal was het Yorick vd Rakt met het voorbereidende werk op links en met een bekeken voorzet bereikte hij Gino Bosch die de 2–1 scoorde. Hierna kreeg WHV nog enkele goede kansen maar helaas stond weer de paal in de weg bij een kans van Roel Lunenburg.

Na rust werd de thuisploeg door de Eindhovenaren vanaf het begin onder druk gezet en na een fout achterin bij WHV scoorde de gasten via Jesse Kawarma in de 46e minuut de 2-2. Hierna kreeg WHV het moeilijk en werd steeds verder in de verdediging gedrongen door Nieuw Woensel. Eenmaal was Yorick vd Rakt nog dicht bij de voorsprong maar een goede redding van de keeper voorkwam erger voor de gasten. In de 79e minuut viel helaas de goal aan de andere kant. Een vrije trap werd niet goed verwerkt en Jens van Mil scoorde 2–3. Hierna probeerde WHV het nog wel door alles naar voren te gooien en achterin alle risico’s te nemen en dan gebeurt natuurlijk het omgekeerde, Nieuw Woensel beslist in de 89e minuut de wedstrijd door een counter 2–4, doelpuntenmaker was de invaller Dennis Wagemans.

Helaas voor WHV geen 3 punten, maar het vertoonde spel gaf wel aan dat dit eraan zit te komen. Volgende week speelt WHV uit bij Irene in Gemonde en dan moet er zeker een goed resultaat In zitten.